Help, een puppy in huis…


Een tijdje geleden besliste je je gezin uit te breiden met een kleine puppy. Of misschien wacht je juist al heel lang op je pup, aangezien de wachtlijsten bij erkende fokkers soms spreken over wachttijden van jaren.
En dan is hij er eindelijk. Ze zijn zo schattig en lief, maar o-wee die tandjes nog zo scherp en wat een chaos in huis. Voor vele hondeneigenaren zó herkenbaar, maar geloof mij, het is een fase. De puppyfase!


De puppyfase is eigenlijk echt een cruciale periode in het leven van een hond. Wanneer een puppy in deze periode correct wordt opgevoed en behandeld, dan krijgt u een droom van een hond in de plaats.  


Vachtverzorging maakt ook deel uit van de socialisatie van je hond! Vooral honden die regelmatig een trimbeurt nodig hebben, hebben er baat bij om op tijd te beginnen met de juiste verzorging. U als eigenaar speelt hier uiteraard ook een belangrijke rol in. Leer uw puppy alvast kennismaken met de borstel of de waterblazer/föhn. Hoe meer prikkels uw puppy voor de leeftijd van 12 weken opvangt, hoe makkelijker de gewenning zal verlopen.


In principe wordt de puppygewenning pas gedaan vanaf 12 weken (na de eerste inentingen). Omdat ik vind dat een puppy voor hij 12 weken is zoveel mogelijk zou moeten blootgesteld worden aan verschillende prikkels, biedt ik ook een puppy-initiatie aan vanaf 10 weken.


En als je dit allemaal gehad hebt, dan komt de puberteit nog, maar dat ontdek je zelf nog wel.


De voordelen van puppy-initiatie en puppygewenning


Het grote voordeel hiervan is dat de hond al van jongs af aan wordt geleerd dat vachtverzorging geen pijn doet, aangenaam is en dat hij hiervoor in de toekomst geen angst of stress hoeft te hebben.

Dit is fijn voor de trimmer maar ook zeker voor u als hondeneigenaar. Wanneer uw hond bijvoorbeeld door het slijk heeft gelopen, u een lange strand- of boswandeling achter de rug heeft, zal u er alleen maar baat bij hebben dat uw hond zich graag laat verzorgen!


Na de puppy-initiatie of -gewenning krijgt u 10% korting op een daaropvolgende trimbeurt binnen de 3 maand.